Bel ons +32 9 222 94 31
Koning Albertlaan 128 B-9000 Gent

Eline Lievens

  • Master in de rechten
  • Praktijkassistente aan de Universiteit van Gent - Vakgroep Metajuridica, privaat- en ondernemingsrecht
  • Schuldbemiddelaar
Eline Lievens studeerde in 2011 af met grote onderscheiding aan de Universiteit van Gent als master in de rechten (optie sociaal – economisch recht).

Sinds 2012 is zij werkzaam als advocaat aan de Balie van Gent. Haar interesse situeert zich voornamelijk in het brede privaat- en ondernemingsrecht, waarbij haar bijzondere voorkeur uitgaat naar het aansprakelijkheids- en het verzekeringsrecht (o.m. geschillen n.a.v. verkeersovertredingen/-ongevallen, burenhinder, rechtsbijstand etc.). Verder behandelt zij tevens diverse topics inzake het contracten-, vastgoed- en bouwrecht waaronder dossiers inzake (woning)huur, appartementsmede-eigendom, koop-verkoop en aanneming.

Eline Lievens is tevens praktijkassistente aan de Universiteit van Gent (Vakgroep Metajuridica, privaat- en ondernemingsrecht) waar zij onder leiding van Prof. dr. M. Kruithof actief is in het opleidingsonderdelen ‘Onrechtmatige daad en alternatieve schadevergoedingssystemen’. Zij is tevens auteur van verschillende juridische publicaties in o.a. het verzekerings-, verkeer- en vastgoedrecht.
 
Tot slot wordt Eline Lievens sinds 2018 regelmatig aangesteld als schuldbemiddelaar door de Schuldbemiddelingsrechter bij de Arbeidsrecht Gent, Afdeling Gent.
 
 
Wetenschappelijk ondersteunende uitgaven
  • Auteur van diverse bepalingen in geannoteerde wetboeken van Larcier:
- Wet en Duiding Economisch Recht, Deel Verzekeringen (2013)
- Wet en Duiding Wegverkeer (2012 en 2016)
- Wet en Duiding Vastgoedmakelaar (2013)Editor van het geannoteerd wetboeking Duiding Vastgoed (2018)

Bijdragen in boeken
  • Hoofdstuk “Aansprakelijkheidsrecht” in R. DE CORTE en B. DE GROOTE , Handboek Civiel Recht, Larcier, Gent, 2012
  • Hoofdstuk “Huur en verzekeringen” in M. DAMBRE, B. HUBEAU en S. STIJNS, Handboek Algemeen huurrecht, Die Keure, Brugge, 2015
Bijdragen/Artikels
  • “Volledig verbod van een niet-foutief feit: slaat cassatie een nieuwe weg in?”, RABG 2011, afl. 11, 774-781 (samen met S. Vereecken) 

 

Vraag stellen?