Marie DeCock

Marie DeCock  |  Publicaties  |  Specialisaties

Master in de Rechten 
Email : mdecock@fransbaert-law.be
   


Marie DeCock behaalde in juli 2017 met grote onderscheiding het diploma van Master of Laws in de Rechten aan de Universiteit Gent.

Sinds september 2017 is zij werkzaam als wetenschappelijk medewerker (10%) aan de Universiteit Gent, Vakgroep Europees, Publiek- en Internationaal Recht.

Tijdens haar tweede masterjaar was Marie DeCock student-assistent (research assistent) grondwettelijk recht van prof. dr. Johan Vande Lanotte, in het kader waarvan ze meewerkte aan de BelConLawBlog (Belgian Constitutional Law Blog).

Gedurende haar studies liep ze stage op het kabinet van de minister van Justitie, waar ze als stagiair van de adjunct-directeur burgerlijk recht haar eerste praktijkervaring opdeed in het familierecht. In 2016 liep ze zomerstage op het Grondwettelijk Hof.

Van 1 oktober 2014 tot 1 oktober 2017 was Marie DeCock facultaire studentenvertegenwoordiger en zetelde ze in onder andere de Faculteitsraad en de Opleidingscommissie Rechten. Tijdens haar masterjaren was ze voorzitter van de Studentenraad voor Rechten en Criminologie.

Marie DeCock loopt stage bij Frans Baert & Vennoten met specialisatie in het familiaal vermogensrecht en het familierecht. Sedert 1 oktober 2017 is Marie DeCock opgenomen op de lijst van de stagiairs van de balie van Gent.